School

Alles doe ik de laatste tijd wat minder. Bloggen, 'instagrammen', muziek luisteren, tv kijken, ik heb gewoon zo veel huiswerk. Als ik thuis kom van school ben ik moe. Eigenlijk te moe om huiswerk te maken, maar het moet. Ik vind het echt wennen hoe ik moet denken op een kunstacademie. Ik dacht dat ik het wat makkelijker zou vinden, maar ik merk dat ik er misschien wel te nuchter voor ben, maar ik wil het wel graag leren. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik heb het echt naar mijn zin, maar het is zo anders dan vorig jaar.

We moeten al 5 weken achter elkaar collages maken. Plak maar wat op, zei Herman dan. Nu moesten we een grote collage maken, het materiaal was vrij. Ik begin A4tjes aan elkaar te plakken en kwam uit op deze 4,5 meter lange strook. De leraar vond het prachtig, dat vind ik dan moeilijk te begrijpen. Maar misschien komt dat nog wel.

 Nog steeds ga ik elke dag trouw naar mijn oma'tje. Het gaat goed en dan weer niet. Ik wil nog zo veel mogelijk van haar genieten nu het nog kan. Ze is zo lief.
 Als ik uit het klaslokaal loop zie ik dit. We kijken uit op de tuin van het Sint Joost, hij is prachtig, zeker nu de zon lekker schijnt. Links is nog een groot grasveld en een grote vijver. Het is er altijd gezellig druk.
 Op woensdag heb ik kunstgeschiedenis en op woensdag draag ik roze, soms dan.

In de eerste en tweede week kregen de mensen in mijn klas en ik een rondleiding door de school. Ik zag deze hoofden in het keramiek lokaal en vond het mooi en leuk. Ik maakte deze foto en zette hem op instagram.

Dit was tijdens de introductie week. Het sloeg eigenlijk nergens op. We moesten een eigen dorp aan een rivier bouwen. Van de rivier was op het einde niks meer over. Veel gebouwde hutjes stelde kerken of wc's voor. Mijn klas staat trouwens achterin naast de ingang. Deze opdracht vond ik een beetje dom, maar ik leerde wel al hele leuke mensen kennen.

In een tussenuurtje gaan we met de hele klas naar dit fijne plekje. Het ligt op een kwartiertje lopen van school en de eerste keer waren we helemaal verkeerd gelopen. We liepen langs de snelweg door brandnetels. Gelukkig bleek dit watertje dichterbij te liggen dan we gedacht hadden. Het is er zo mooi.

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke post! Welke opleiding doe je, en waar?
  Ik zit er namelijk aan te denken om een kunstopleiding te gaan doen, en ben inderdaad bang dat ik te nuchter ben. Mag ik vragen met wat voor dingen/opdrachten dat zo is?
  Fijn dat het je verder wel bevalt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit op het Sint Joost in Breda, die opleiding zit ook in Den Bosch. Het eerste half jaar krijg je alle richtingen, na de kerstvakantie moet ik een definitieve richting kiezen. Je hebt ruimtelijke vormgeving, grafische vormgeving, animatie, fotografie, beeldende kunsten, illustratie en audivisuele vormgeving als ik het goed zeg. Als je je aanmeld voor het Sint Joost moet je je opgeven voor een richting, ik heb me opgegeven voor ruimtelijk, maar ik weet nog niet of ik die riching ook echt wil gaan doen, maar na de kerstvakantie moet iedereen een presentatie houden met al je werk en de motivatie voor de richting die je op wil. Samen met de docenten kijk je of dit bij je past. Ik vind het allemaal wel erg vaag, je krijgt nog geen specifieke opdrachten en moet nu gewoon van alle richtingen wat proberen, om te kijken wat het beste bij je past. Ik ben ook pas 5 weken bezig, maar vind het wel al erg tof.

   Verwijderen
  2. Dankjewel voor je uitgebreide reactie :) Breda is voor mij iets te ver weg, maar er zijn wel soortgelijke scholen. Klinkt tof! Ik hoop dat je je draai er een beetje vind.

   Verwijderen
 2. Mooie foto's! Die strook A4tjes vind ik ook echt mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen